Doorgaan naar artikel
nl
EUR

Beoordeel Bamboo Safety Razor van Emma Wouterson

on

De gebruikelijke scheermessen zijn behoorlijk duur. Ook nemen ze veel plastic verpakkingen mee. Ik denk dat beide niet nodig zijn. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een alternatief. Ik wilde een scheermes van goede kwaliteit dat duurzaam geproduceerd is, lang meegaat en de vervuiling minimaliseert. Ik heb het gevonden, een veiligheidsscheermes! Hoe werkt het? Is het geld het waard? Doet scheren pijn? In dit artikel deel ik mijn review over het bamboe veiligheidsscheermes!

bamboo safety razor review - Emma Wouteson

VEILIGHEIDSSCHAAR IS DUURZAAM

Ik koop niet veel, maar als ik iets koop, zorg ik ervoor dat het een leven lang meegaat. Of in ieder geval zo lang mogelijk. Ik vind het belangrijk dat de producten die ik koop van goede kwaliteit zijn en duurzaam geproduceerd zijn. Ik vind het niet erg om iets meer te betalen, omdat ik het vaak maar één keer hoef te kopen. Uiteindelijk ben je net zo duur, of zelfs goedkoper! Beter voor mij, beter voor het milieu 

Om deze reden heb ik voor een veiligheidsscheermes gekozen. In Nederland wordt het ook wel een “Krabbertje” genoemd. Het leuke is dat een veiligheidsscheermes inmiddels heel hip is, maar in 1847 is uitgevonden door een Amerikaan. Het safety scheermes is dan ook een super authentiek scheermes. Iets wat ik leuk vind!

Hoe het werkt, of het pijn doet en hoeveel het kost vertel ik in deze review over het bamboe veiligheidsscheermes!

HOE WERKT EEN VEILIGHEIDSSCHAAR?

bamboo safety razor review - Emma Wouterson

Het veiligheidsscheermes bestaat uit 4 delen. De bovenkant, het lemmet, de onderkant en het handvat. Door middel van een draaisysteem kun je de bovenkant van het safety scheermes losmaken en uit elkaar halen. Zo verwissel je eenvoudig het mes. Pak het mes nooit bij de scherpe rand vast als u het verwisselt.

Houd het mes anders vast tijdens het scheren. De grip is iets anders, ongeveer in een hoek van 30 – 45 graden. In het begin is dit even oefenen, maar je merkt vanzelf wanneer je het goed onder de knie hebt.

Na het scheren is het belangrijk dat je het hele scheermes uit elkaar haalt en goed droogt. Hierdoor gaat het niet roesten en gaat het veel langer mee. Dit lijkt misschien veel moeite, maar het wordt automatisch onderdeel van je routine. Uiteindelijk ben je maar een minuutje langer bezig.

HOE ZET JE HET MES SAMEN?

1. Houd de bovenkant van het veiligheidsscheermes ondersteboven tussen duim en wijsvinger.

2. Pak het mes aan de korte, niet scherpe kant op en plaats het op de bovenkant.

3. Plaats de onderkant met de ronde kant op het mes.

4. Draai de handgreep stevig, maar niet te strak, tegen de losse onderdelen aan.

5. Het mes is klaar voor gebruik!

Doet het pijn?

Scheren met het veiligheidsscheermes zelf doet echt geen pijn. Het is even wennen en

TIPS VOOR HET SCHEREN

Ik heb mezelf de eerste keer drie keer gesneden. Het waren onschuldige bezuinigingen en de tweede keer ging het veel beter. Daarnaast snij ik mezelf ook vaak genoeg met een plastic scheermesje, dus het hangt ook af van mijn scheervaardigheid… Neem dus de tijd!

Zorg er ook voor dat je na het scheren je huid goed scheert met bij voorkeur natuurlijke producten! 

KUN JE OVERAL SCHEREN MET EEN VEILIGHEIDSSCHAAR?

Uiteindelijk kun je een veiligheidsscheermes op dezelfde manier gebruiken als een normaal plastic scheermes, zodat je je overal kunt scheren. Ik raad je aan om bijvoorbeeld eerst je benen te scheren, zodat je aan het mes kunt wennen.

SCHEERZEEP

Persoonlijk gebruik ik geen scheerzeep, alleen een stuk zeep. Er zijn scheerzeepblokken die geen plastic meenemen en lang meegaan.

 • Scheerzeep
 • Scheerzeep

 • HOEVEEL KOST HET?

  Er zijn verschillende veiligheidsscheermessen. Mijn veiligheidsscheermes is van het merk Bambaw en ik heb het gekocht bij Plastic Gratis Amsterdam online voor €22,95. Dit handvat is gemaakt van bamboe en gaat een leven lang mee, zolang je er goed mee omgaat. Het betreft dus een eenmalige uitgave.

 • Bamboe veiligheidsscheermes
 • Metalen veiligheidsscheermes zilver
 • Metalen veiligheidsscheermes, rosé goud
 • Metalen veiligheidsscheermes zwart
 •  

  De mesjes zijn te vinden voor 30 cent per stuk. Ze worden vaak verkocht in sets van 5. Ze zeggen dat een mes een maand meegaat, maar ik gebruik nu nog steeds het 1e mes. Dus al bijna 3 maanden!

  Uiteindelijk ben je dus veel goedkoper uit met een veiligheidsscheermes dan met een normaal plastic scheermes.

  DELEN IS ZORG

  Gebruik jij ook een veiligheidsscheermes? Deel uw ervaring in de reacties! Zo kunnen we elkaar helpen en informatie verstrekken. Ik ben altijd benieuwd naar andere ervaringen van jou! Wij kunnen van elkaar leren.

  Je kunt je vragen ook stellen in de reacties! Ik doe mijn best om ze zo snel mogelijk te beantwoorden.

  VOLG EMMA WOUTERSON

  Ik hoop dat deze recensie van het Bamboo Safety Razor je heeft geholpen duurzamer te leven! Voor nog meer inspiratie kun je mij vinden op Instagram, Pinterest en Facebook! Je kunt je ook abonneren op maandelijks nieuws, updates en hotspots op de nieuwsbrief. Geen spam! Ik beloof het 

   

  Laat hier uw mening achter

  Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

  Related Posts

  5 Laundry Tips
  July 05, 2024
  5 Was Tips voor Kleding Wassen

  De was doen is niet altijd de meest opwindende huishoudelijke taak, maar met de juiste tips...

  Lees verder
  How to Naturally Grow Your Hair Faster
  July 03, 2024
  Tips om je haren sneller te laten groeien

  Verlangen naar gezond, natuurlijk mooi haar kan een veel voorkomend verlangen zijn, maar het vinden van...

  Lees verder
  Drawer Title
  vergelijkbare producten